I ove nedelje nas očekuju značajne planetarne promene. Sunce je već ušlo u znak Vage 22.09, donoseći energiju balansa i harmonije, ali odmah na početku ove nedelje, 23.09, Venera nas vodi u sasvim drugačiju priču.

I ove nedelje nas očekuju značajne planetarne promene. Sunce je već ušlo u znak Vage 22.09, donoseći energiju balansa i harmonije, ali odmah na početku ove nedelje, 23.09, Venera nas vodi u sasvim drugačiju priču. Venera prelazi u znak Škorpiona i donosi period snažnih emocija i intenzivnih promena koje će trajati do 17.10. U narednih mesec dana, strasti će biti pojačane, a emocije dublje nego inače. Dok je Venera u Vagi bila simbol diplomatije i sklada, njen boravak u Škorpionu donosi tajanstvenu i transformativnu energiju. Škorpion ne trpi površnost – traži suštinu, potpunu posvećenost i autentičnost u odnosima. Spremite se za period emocionalnog preobražaja i dubljeg povezivanja sa sobom i drugima. Ovaj tranzit najviše sreće i strasti doneće vodenim znacima – Škorpionu, Raku i Ribama – koji će se osećati kao kod kuće u energiji dubokih emocija. Pored njih, pozitivne efekte osetiće i zemljani znaci – Bik, Devica i Jarac – kojima će ovaj period doneti stabilnost i mogućnost za značajne promene, naročito u finansijama i praktičnim stvarima.

Ljubavni odnosi će biti na testu lojalnosti i poverenja. Biće potrebno da se otkriju dublji slojevi veze, da se postavi pitanje koliko smo spremni da budemo ranjivi i da delimo svoje najdublje strahove i želje. Venera u Škorpionu ne voli polovične stvari – ili je potpuno predata, ili se povlači. Oni koji su spremni da se upuste u ovu energiju mogu očekivati produbljenje svojih odnosa, dok će površni ili problematični odnosi biti na udaru krize. Pored ljubavi, Venera vlada i novcem, pa njen tranzit kroz Škorpiona donosi promene i u finansijskim pitanjima. Škorpion je znak regeneracije, pa možemo očekivati mogućnost transformacije finansijske situacije – bilo kroz ulaganja, kredite, nasledstva ili deljenje resursa sa drugima. Ovo je vreme za mudre finansijske poteze, ali i za suočavanje sa finansijskim tajnama ili problemima koji su do sada bili skriveni.

Venera u Škorpionu je vrlo senzualna i seksualna, pa će i ove teme doći u prvi plan. Ovo je vreme kada ćemo tražiti dublju intimnost sa partnerom, dok će seksualna energija biti pojačana. Škorpion traži intenzivna iskustva, pa je moguće da će mnogi tražiti emocionalno i fizičko zadovoljenje na dubljem nivou. Škorpion je znak transformacije i regeneracije, pa će Venera u ovom znaku doneti priliku da duboko preispitamo svoje emocije i ljubavne odnose. Možda ćemo morati da se suočimo sa nekim bolnim istinama, ali to će nam omogućiti da emocionalno sazrimo i transformišemo se. Prošlost će isplivati na površinu, tražeći od nas da se suočimo s njom i konačno je pustimo.

Naredna tri dana obeležena su izuzetno aktivnim Merkurom. U utorak, Merkur će formirati zemljani trigon iz znaka Device sa Uranom u Biku, što donosi briljantne ideje, iznenadne uvide i mogućnost da pronađemo praktična rešenja za izazove s kojima se suočavamo. Ovaj aspekt podržava promene i prilagođavanje, naročito u poslovnim i svakodnevnim aktivnostima. Istog dana, Mesec prelazi u svoj znak Raka, donoseći duboki mir, emotivnu stabilnost i potrebu da se povežemo sa porodičnim okruženjem i unutrašnjim svetom.

U sredu, Mesec dolazi do konjunkcije sa Marsom u znaku Raka, što donosi snažnu emocionalnu energiju i potrebu za akcijom vođenom osećanjima. Ova energija može izazvati napetost, ali i motivaciju da se borimo za ono što nam je važno, naročito u porodičnim odnosima i pitanjima doma. Istovremeno, Merkur stiže do kraja svog znaka Device, odakle će formirati opoziciju sa Neptunom u Ribama. Ovaj aspekt može doneti zbunjenost, nesigurnost ili iluzije u komunikaciji i razmišljanju. Umesto jasnosti i praktičnosti, možemo se suočiti s maglovitim informacijama, nesporazumima ili idealizacijom situacija. Takođe, budite pažljivi i u saobraćaju, jer ovaj tranzit može povećati rizik od grešaka i nesreća usled smanjene pažnje ili konfuzije. Važno je dvaput proveriti sve detalje i biti oprezan kako bi se izbegli potencijalni problemi.

Četvrtak je sjajan dan bogat mogućnostima za inspiraciju i inovaciju. Mesec iz svog znaka Raka formira sekstil sa Uranom u Biku i trigon sa Neptunom u Ribama, što donosi emocionalnu dubinu i intuitivno razumevanje. Ovi aspekti omogućavaju nam da oslušnemo unutrašnji glas i pronađemo kreativna rešenja za probleme. Sekstil sa Uranom donosi iznenadne uvide i originalne ideje, dok trigon sa Neptunom pruža harmoniju i duhovnu povezanost koja može inspirisati umetničke i intuitivne projekte.

S druge strane, Merkur će imati svoj poslednji aspekt iz znaka Device, lepi trigon sa Plutonom, što donosi duboko razumevanje i mogućnost da istražimo skrivene aspekte naših misli i komunikacije. Ovaj aspekt podržava transformaciju kroz analitičko razmišljanje i istraživanje složenih tema, kao i donošenje važnih odluka sa jasnim uvidom.

Nakon ovog aspekta, Merkur prelazi u znak Vage, gde će boraviti sve do 13.10. Merkur u Vagi donosi fokus na harmoniju u komunikaciji, diplomatiju i saradnju. U ovom periodu, naš način razmišljanja i izražavanja biće usmeren ka traženju balansa i pravde u odnosima. Ovo je vreme kada ćemo biti skloniji pregovorima i traženju srednjeg puta u konfliktima, kao i težnji za estetskim i skladnim rešenjima u svakodnevnim situacijama. Merkur u Vagi takođe pruža priliku za unapređenje društvenih veza i partnerstava. Bićemo skloniji da se bavimo temama koje se tiču pravde, ravnoteže i jednakosti, kao i da se fokusiramo na poboljšanje odnosa kroz razumevanje i kompromis. Ovo je period kada možemo postići napredak u pregovorima, kao i u umetničkim i kreativnim projektima koji zahtevaju estetski osećaj i finu ravnotežu. Ovaj tranzit može doneti potrebu da se izrazimo kroz umetnost i estetiku, kao i da tražimo mir i harmoniju u komunikaciji. Kao rezultat toga, odnosi i saradnja sa drugima će biti podržani, dok će naš pristup rešavanju problema postati balansiraniji i pravedniji.

Ostatak nedelje biće znatno mirniji i pruža nam priliku da obradimo i uskladimo energiju koju su doneli Merkur i Venera svojim tranzitima. U petak, Mesec prelazi u znak Lava, donoseći sa sobom dašak entuzijazma i kreativnosti. Tog dana, Mesec će formirati lep sekstil sa Suncem u Vagi, što može doneti osećaj zadovoljstva i harmonije u odnosima i socijalnim aktivnostima.

U subotu, Mesec će nastaviti da širi pozitivnu energiju kroz sekstil sa Jupiterom u Blizancima. Ovaj aspekt pruža osećaj sreće, samopouzdanja i optimizma, što je idealno vreme za društvene događaje i proširivanje horizonata. Osećaćemo potrebu za istraživanjem novih ideja i komunikacijom sa drugima.

Na kraju nedelje, Mesec prelazi u znak Device, što nas vraća fokusu na organizaciju i poslovne obaveze. Ovaj tranzit nas podseća da se pripremimo za nadolazeće zadatke i obaveze koje nas očekuju u narednoj nedelji. Srećno!

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Sve smo mi Persefone

U svakom horoskopu možemo da prepoznamo glavnu untrašnju potrebu. Uvek postoji lični mit, samo je pitanje koliko smo u stanju da ga zapravo živimo kao svoju pravu priču!

Saznaj više

19.-25.IX 2011.

Izgleda da je Pun Mesec, u ponedeljak, 12. septembra, uticao na velike preokrete berzanskih indeksa širom sveta. Ali ti preokreti, mogu biti beznačajni u poređenju sa onima koje će izazvati geokosmičke konstelacije koje se odvijaju u vreme mladog Meseca koji se približava 27. septembra, naročito ako berze do tada nastave da rastu. Ponekad berze na Pun Mesec padaju na dno, a zatim se do mladog Meseca oporavljaju.

Saznaj više

24.-30. X 2011.

Prošla nedelja je bila veoma burna, ali pozitivna za mnoge svetske berzanske indekse. Plemeniti metali su prošle nedelje, takođe, divljali, tako je zlato prošlog ponedeljka, 17. oktobra, dostiglo 1696.80, što je najviši nivo posle 26. septembra kada je palo na 1535.

Saznaj više