Ime je faktor života za koji je vezana određena sudbina. Postoje dve forme nas – postoji forma nas u jednom materijalnom postojanju, i jedna forma koja se može izgovarati, koja smo mi u formi talasa.

Naša odiseja kroz polje nebeskih tela uvek je išla jednim sistemom unutar kog smo procenjivali trenutak vremena koji je ključan za jedno nebesko telo, dajući vrednost ne samo trenutku samom, već i imenu koje ono nosi, i došli smo do zaključka da sva nebeska tela zapravo pričaju svoju priču koja je sadržana u pozadini njihovog imena. Sve što izučavamo u astrologiji jeste znanje o imenu koje boravi u jednom trenutku.

Astrolozi i ne daju imena ničemu, astrolozi tumače, oni razumevaju simboliku vremena i prevode je.  Treba razumeti da osnova astrologije počiva na imenu, na reči. Stoga se pitamo u kojoj meri je ime koje mi sami nosimo zapravo pokazatelj naše sudbine, a u kojoj meri je to trenutak u kome smo rođeni. Ime je faktor života za koji je vezana određena sudbina. Odnos trenutka u vremenu i imena je nalik odnosu čestice i talasa, a trenutak u kojem je nešto otkriveno je jedna situacija koja predstavlja tačku, i ta tačka ima svoj karakter. Zato kada govorimo o jednoj sudbini unutar horoskopa, treba da shvatimo da su to dve stvari koje idu zajedno. Ime je više od simbola, ono je simbol plus poruka koja postoji u formi talasa koja nosi sudbinu, koja nosi kretanje natusa. Postoje dve forme nas – postoji forma nas u jednom materijalnom postojanju, i jedna forma koja se može izgovarati, koja smo mi u formi talasa. Te dve stvari se moraju uzeti u obzir pri proceni sudbine, jer svaki trenutak može dobiti drugi tok u zavisnosti od talasa u koji se ta čestica pretvara.

Osnovna ideja je da je u jednom trenutku u kome smo nastali bio čitav univerzum i to predstavlja sliku celine u jednom momentu, a manifestacija te celine će dobiti ovaj ili onaj smer u zavisnosti od talasa u koji se pretvara ta čestica. On ima svoje karakteristike i to ga vezuje za jednu liniju, međutim šta od svih tih mogućnosti biva naglašeno u jednom horoskopu daje nam poruka imena. Ovo nas navodi na to da bi mi mogli da učestvujemo u kreiranju određene sudbine i to na dva načina – jedan je da znamo da izaberemo pravilan trenutak za nešto, a drugi je da znamo da mu damo ime. Šta vredi ako neku stvar izaberemo u određenom trenutku i mislimo da smo uradili time dobru stvar, ako ta stvar nije dobila svoju talasnu funkciju koja tome odgovara. Jer, ako onome što smo izabrali i trudili se da nađemo povoljan trenutak – za osnivanje svoje firme, za nešto šta će predstavljati naš život ili sudbinu u datom momentu – mi damo ime koje je problematično, odnosno naglašava određene teške stvari unutar tog horoskopa, postojaće tendencija da cela stvar dalje doživi svoj pad.

Trenutak u vremenu u kojem nastajemo, u kome bilo šta počinje, u prirodnom Zodijaku vezujemo za 0 Ovna; to je Ascendent, to je trenutak, to je energija. Međutim, mi tu još nemamo svoje ime, mi imamo samo tu jednu energiju. Prva kuća nije naše ime, prva kuća je naša energija koja je još uvek potpuno nesvesna, koja teži da, pre svega, preživi. Sledeća, druga kuća je jedna od ključnih kuća u našem životu jer na psihološkom nivou govori o našem osećaju vrednosti, sposobnosti da sebe vrednujemo, ali i o onome što će dati povezanost nas sa planetom Zemljom, sa materijom, hranom i svim materijalnim vrednostima. Te dve kuće su od izuzetnog značaja za život svakog natusa i život će biti u ogromnoj meri drugačiji u odnosu na to kako je priča ka drugoj kući definisana. Ako postoji dobra sinteza ta dva dela, natusova energija je mnogo postojanija, snažnija, i postoji mogućnost da se živi šira perspektiva života. Tek nakon toga dolazimo do treće kuće koja predstavlja čoveka. To je prvi ljudski znak, tu je natus postao čovek kada je dobio svoje ime. Stoga, ime koje natus dobija definiše sudbinu; Sa 3. kućom, sa imenom koje dobijamo, svakako dobijamo sudbinu koja je vezana za naš život. Treba imati u vidu da ime dobijamo po pravilu od kuma, što je 12 kuća – ona sama po sebi nosi vrednost 3 jer je to 1 i 2; od roditelja – egzaltacija Sunca i egzaltacija Meseca. 1 i 2 su manifestacija onoga što se u semenoj formi nama nalazi u polju koje je iza nas, u polju koje zovemo spiritualnim, tajnim i stoga natus svakako u 12. može da isprogramira i da napravi sve što će mu biti u 1 i u 2. To se sve manifestuje u 3 odnosno u imenu koje je invokacija našeg duha sadržanog u broju 12.

Pitamo se da li je ime koje imamo pravo ime za nas. Naše ime je uvek vrlo relativno ime jer mi se ne zovemo tako, zovemo se samo jednim delom sebe tako, i jednim delom živimo svoj život od svih mogućnosti koje imamo. Mi imamo u osnovi 3 imena i ta tri imena predstavljaju tri aspekta nas, svakog od nas, i uvek se natus kroz ta tri imena vezuje za svoju pravu prirodu, za svoju celinu. Tri imena prirodno postoje zato što svako živi u svakom trenutku tri života istovremeno. Mi živimo sada svoj sadašnji, svoj prethodni i svoj budući život, i naša tri imena su svakako određena kroz 3. kuću, kao ime koje sada imamo, ali i kroz 7. kuću, jer je 7. kuća treća od 5. Ako je 5. kuća priča našeg prethodnog života, onda je i ime koje takođe nosimo i koje imamo predstavljeno kroz 7. kuću; imamo i ime koje je predstavljeno kroz 11. kuću, kao treću kuću od 9. kuće.

Ta tri imena koje natus ima, potencijalno ima u sebi su izražena preko vazdušnih kuća, ili vazdušnih znakova, samim tim. Ako natus pronađe svoju pravu prirodu koja je izražena u tri imena koje on nosi, koja su za njega vezana, on će invocirati, prizvati punoću u život i probuditi svoju potpunu priču.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Slike aspekata Urana

Prolazeći kroz aspekte tradicionalnih planeta pitamo se šta je Uran u svačijem horoskopu. Da li on kao takav postoji, ili je on tek jedna munja koja se samo ponekad pojavi i čovek to živi u jednom trenutku? Da li je Uran jedno obećanje ljudskoj rasi da će ikada doći do tog svog stanja višeg energetskog i mentalnog nivoa, do višeg stanja svesti, ili je to samo nešto što se u jednom trenutku pojavljuje kao začin, što se dešava kao nešto što izlazi iz svih pravila potvrđujući nam da život koliko god se mi trudili da bude kreditibilan i da bude jednačina, uvek je iznenađenje koje nas vodi da idemo korak dalje ili korak ispred?

Saznaj više

Krila Zmaja

Na eteričnom nivou svako nosi veliki potencijal energiju prirodi Zmaja koji se sastoji iz 3 dela koje je potrebno oživeti, spojiti i ujediniti kako bi zaista bio aktiviran. Severni čvor kao Zmajeva glave nosi prirodu Urana, Južni čvor kao Zmajev rep je u prirodi Plutona, a odnos Urana i Plutona uvek predstavlja antipod koji imamo u sebi.

Saznaj više