Sa kvintilom je samo potrebno da volimo i da obratimo pažnju na to, i u zavisnosti od toga kakve su planete vidimo kako među njima energija kruži.

Dakle najbolje bi bilo da razmatranje kvintila započnemo od Venerinih aspekata, jer je njena priroda upravo priroda kvintila, a odnos Venere i Meseca nam je svakako veoma poznat, blizak, veoma važan, veoma pozitivan, veoma srećan. Ovo često govori da natus u ovom životu ima mogućnost da dobija ljubav, da uvek bude voljen zato što ono što je duša to je ono što mi dobijamo, kada je poslednji kvintil koji imamo zapravo u prirodi Meseca. Onih poslednjih 5 stepeni koji idu ka Suncu treba razmatrati, gledati da li nas ta planeta voli ili ne voli, šta je sa njom. Ako nas voli, u redu; ako nije dobra sa nama onda imamo neku poteškoću zbog tog emotivnog dela i kad osetimo da smo nevoljeni onda nam energija pada, i sve ostale stvari idu za tim. Međutim, ovo ovde je dosta dobar znak da je Mesec ispunjen, da dobija ljubav i da postoji neka specijalna bliskost sa nekom osobom. To prosto možemo nazvati talentom koji posedujemo, talentom koji se svakako izražava u svakoj formi umetnosti, gde možemo ljudima približiti tu lepotu, da ljude možemo inspirisati, da imamo u sebi taj dar i osećamo da nas neka muza voli, muza umetnosti ili imamo dar da primamo taj osećaj sreće i ispunjenosti. Mesecu veoma prija ako bi postojao odnos između njega i Venere. Naravno, svaka druga stvar koja bi bila sa Mesecom davala bi našim emocijama osećaj da određene stvari dobijamo i da se vezujemo sa određenim stvarima, međutim ne u tom kvalitetu kao što je to sa Venerom. Ako bi Mesec primao kvintil od recimo Marsa, mi bismo imali drugačiji osećaj; on nije toliko nežan kao sa Venerom, on bi više davao određene talente i sposobnost za nekakvu akciju, sport, i eventualno u izuzetno bliskim fizičkim odnosima natusu bi davao jako osećanje bliskosti.

Ako postoji kvintil između Venere i Marsa kao sledeći, jer sa Merkurom nema tog odnosa, dao bi jaku mogućnost natusu koji je predstavljen Marsom da dobija određenu podršku, slavu, da bude popularan, da ume da stvara auru privlačnosti. Takav Mars je vrlo privlačan i on stvara jake kontakte i odnose na bazi emocija. Međutim, kada je Mars u pitanju, najlakša verovatnoća je da ne prepozna da su te dve osobe jedno i da poseduje jak talenat privlačenja, da ima izuzetnu harizmu, da može da inspiriše ljude. Međutim on to sve vezuje samo za sebe, kao što Mars to vrlo često radi – vezuje sve za jednu tačku. Tako natus ne iskoristi priliku da oseti nešto što je mnogo više i vrednije u jednom odnosu, a to je da prepozna te tanane veze koje nas čine istim, da možemo da se ogledamo u drugoj osobi. Ona onda naprosto dobija, sakuplja svu tu svetlost u sebe i to je ono što negde kad se sakupi u jednu tačku doživljavamo kao izolaciju svetlosti od celine. Ali Mars će u svakom slučaju dobijati, i biće popularan.

Kada govorimo o samoj Veneri koja će ovde dobijati od Marsa, imaće mnogo više sposobnosti da prepozna u drugoj osobi tu ljubav, da prepozna da su slični i da su jedno. Ako imamo taj odnos Venere i Marsa u kvintilu, najčešće ćemo naići da će Mars biti onaj koji lakše prima ljubav i manje daje, a Venera je ona koja više prepoznaje sebe u drugoj osobi i sretna je što voli i što daje.  Ali osećaj nije jednak, vrlo često osećaj tog kruženja je nesrazmeran. To je taj kvintil koji može da nam da ovakvo jedno stanje, naročito ako su u pitanju dve ovako različite planete kao što su Venera i Mars koji sve fokusira na jednu tačku, i nije mu lako da prepozna drugu osobu, dok je Veneri to mnogo lakše. Venera će ovde vrlo voleti Marsa, i nekog ko je možda grublji prema njoj i imaće sposobnost da prepoznaje druge stvari, da ima veću toleranciju i da u svemu tome pronalazi svoje zadovoljstvo i sreću ali ne toliko lako pre svega zbog ovako velike razlike. Kada se ovaj odnos razmatra trebalo bi uvek gledati koliki je stepen integracije ličnosti. Uvek bi nas interesovalo šta je sa 108. stepenom od same Venere zato što ako je taj stepen dobar, ako natus ima tu dobru priču, onda bi mogao da očekuje da će i on dobijati od partnera. Međutim, ako je taj stepen loš, vladar tog stepena slabo postavljen, ne možemo očekivati da će natusu biti uzvraćena ljubav jer prosto nema od koga. Od Marsa vrlo teško može da ide osećaj tog prepoznavanja. Dakle, potrebno je da je natus već integrisan na određenom nivou.

Kada govorimo o odnosu Venere i Jupitera, ovo je vrlo sretna okolnost i vrlo sretan odnos. Kvintil između Venere i Jupitera daje nam srodnost po pitanju razmene zadovoljstava i emocija. Tu postoji jak talenat da se spoje lepo i korisno i da natus bude sretan. On izražava određeni talenat za to, izražava određenu sposobnost da ume da inspiriše. Venera ume da inspiriše Jupitera da daje tu pozitivnost što tu nije teško, jer Jupitera nije teško inspirisati. Ovo omogućava različite karmičke nagrade koje osoba može dobiti sa ovakvim aspektom, jer joj se mogu otvoriti mogućnosti da sasvim lagano u životu dobija, da ima sreću preko svega onoga što voli, svega što prepoznaje da voli. Ona može da bude vrlo sretna ako bi se bavila umetnošću i nekim stvarima koje su vezane za igre na sreću i sve ono što jednostavno voli.

Sa kvintilom je samo potrebno da volimo i da obratimo pažnju na to, i u zavisnosti od toga kakve su planete vidimo kako među njima energija kruži, i vrlo je lako da uspostavimo kontakt između Venere i Jupitera jer i jedno i drugo umeju da kruže i daju da su jedno. Kada se oni prepoznaju da su jedno lako se ostvare te želje, jer to je ono što imamo kao poseban dar, to je prosto dar – kvintil jeste 5. kuća, to nam je poklon. Ovo je sretno svakako i za jednu i za drugu stranu u gotovo istoj meri kad god se radi ono što se voli.

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera

Sve što volimo, što nas čini srećnima, svu lepotu koju naše oko i duša prepoznaju kao takvu i sve ka čemu težimo skriveno je u našoj Veneri.

Saznaj više

Priroda znaka Ribe (četvrti deo)

Drugi dekanat od 10. do 20. stepena je Jupiterov dekanat i u osnovi je najudobniji deo Riba, jer je Jupiter u sedištu u ovom znaku. Ovde imamo najčistiji deo od Riba uz potencijalnu najbolju mogućnost da osoba ostvari jupiterovske snove, da ostvari velike stvari u svom životu.

Saznaj više