Jupiter je retrogradan od 10. aprila 2019. do 11. avgusta 2019. Planeta u retrogradnom hodu svoju energiju usmerava ka unutra, ka vraćanju i ponavljanju nedovršenih lekcija.

Jupiter je retrogradan od 10. aprila 2019. do 11. avgusta 2019.

Planeta u retrogradnom hodu svoju energiju usmerava ka unutra, ka vraćanju i ponavljanju nedovršenih lekcija bez obzira na mesto i način dešavanja. Jupiter ima stav da će sve biti dobro jer je planeta sreće, slobode i entuzijazma.  Jupiter je planeta nade, vere i optimizma. U lošoj postavci donosi nemar, lenjost i preterivanje. 

Naredna četiri meseca podseća nas da se okrenemo drugim vrednostima, da obratimo pažnju na pitanja svrhe postojanja, da radimo više na sebi, da životu priđemo sa više vere. Polja kojima Jupiter vlada u natalnoj karti doživeće preispitivanje. Potrebno je osvrnuti se, pogledati unazad. Možda se samo treba podsetiti šta nam je samo po sebi dato, videti u svom životu srećne okolnosti i pronaći smisao u onome što se poslednjih meseci dešavalo. Već i ovo je dovoljno da otvori novu mogućnost ili novi pravac delovanja kada ponovo krene direktno. Sada je dobro usporiti, sačekati ili odložiti. Upravo u takvim momentima dolazi inspiracija i javlja se nada na mestu gde inače nikada ne bi tražili.

U vreme retrogradnog Jupitera lako je videti mesto kome pripadamo jer ćemo osetiti da postoji unutrašnja veza i da je to, zapravo, samo daleko putovanje unazad. U ovakvim periodima postaje potpuno jasno da se sve dešava sa razlogom što svojevremeno nismo razumeli. 

Jupiter je planeta rasta i razvoja, prosperiteta i obilja ali kada je retrogradan to se ne odvija na konvencionalan i direktan način. Važno je pratiti intuiciju, naći indirektan put do cilja. Indirektan pristup stvarima… I evo širenja horizonta, otvaranja novih vidika! 

Jupiter je vizija, mudrost u nama, sposobnost da vidimo pravu prirodu stvari, da vidimo iza ,,filtera uma“. Sa retrogradnim Jupiterom možemo prepoznati svoju unutrašnju prirodu, isto koliko i pravu prirodu onih sa kojima smo snažno povezani. Moguće je osvestiti obrazce ponašanja i na koji način su oni povezani sa spoljašnjim događajima. Retrogradni Jupiter donosi više prakse a manje filozofiranja. Može povezati činjenice u širu sliku, navesti nas da se više oslonimo na ,,unutrašnji osećaj“ za nešto. 

Jupiter je poverenje, Mesec je otvaranje dok je Venera prepuštanje. Na ovaj način zatvara se krug koji transcendira prostor i vreme rastačući ozbiljnost života u neiscrpnoj radosti postojanja transformišući samu sudbinu. 

Biti tih i budan, uključen u ono što jeste bez otpora, odbacivanja i kritike – poruka je retrogradnog Jupitera!

 

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Paris Hilton

Posle godina skrivanja svoje traumatične prošlosti iza maske frivolnosti, Paris je najzad rešila da progovori i ovaj film simbolično izlazi u javnost upravo kada tranzitni južni Mesečev čvor prelazi preko njenog Neptuna.

Saznaj više

Venera nam šalje poruku

Snažne konjukcije Venere sa Suncem simbolizuju duboke uvide i promene na nivou kolektivne svesti. Kada je Venera direktna i u konjukciji sa Suncem od dve ribe jača je ona koja pliva u pravcu materijalnog sveta.

Saznaj više

Mexit

Nedavna odluka Harija i Megan da više ne budu visoki članovi kraljevske porodice odjeknula je kao skandal u Velikoj Britaniji.

Saznaj više