Sada dobijamo jednu potpuno novu logiku i geometriju koju znak Raka propušta kroz sebe, pa to nije samo spajanje 3. i 5. čakre, već je ovo jedna potpuno nova ravan života koju znak Raka takođe kroz sebe propušta.

Sada dobijamo jednu potpuno novu logiku i geometriju koju znak Raka propušta kroz sebe, pa to nije samo spajanje 3. i 5. čakre, to više nije samo ta sposobnost da se propusti kroz sebe misao koja može da bude kreativna, već je ovo jedna potpuno nova ravan života koju znak Raka takođe kroz sebe propušta.

Ako pogledamo odnos koji postoji između egzaltacije Jupitera i egzaltacije Venere videćemo da je to 108 stepeni i ovaj broj je veoma važan u numerološkom smislu, jer je to broj koji je omogućio čoveku da doživi svoje prosvetljenje. U mnogim tradicijama 108 se poštuje kao broj koraka koje je potrebno napraviti do unutrašnjeg razvoja. Numerički možemo reći da je ovo broj koji spaja 1 i 8 preko nule, pa čovek uspeva da uspostavi vezu sa svojom besmrtnošću, da biva slobodan od pojma smrti. Broj 108 je jako važan i zato što spaja Jupitera i Veneru, jer na nivou čoveka, ovo je povezanost 2. i 6. čakre. Znak Raka nije samo povezan sa balansiranjem jednog para koji pravi prvi prsten, nego i ovog drugog para koji pravi središnji prsten koji govori da je istina uvek izražena kao lepota. Ako taj zakon možemo da živimo u svakom trenutku, sve stvari se menjaju, uključujući i prošlost. Da bi čovek to znanje živeo mora imati taj stepen čistote u polju svog Meseca, u svojoj srčanoj čakri, upravo u onom delu u kojem vlada znak Raka. Znak Raka je nasleđe svih sećanja naših predaka i naših iskustava koje prenosimo iz života u život, a koja čine podlogu da možemo da prenosimo različite nivoe znanja i zakonitosti u životu. Ovde vidimo čist prolaz i kada čovek uspe da preko znaka Raka, preko svog Meseca uspostavi ovaj kanal, on je potpuno drugačiji, on je potpuno izmenjen i u njegovom životu se menjaju stvari i one postaju izražene po drugim zakonima. Tada čovek ne samo da drugačije govori, ne samo da mu se izmenila boja glasa, nego je realnost koja se događa i koju on vidi potpuno dobila drugi oblik. Ustav ovog sistema kaže da istina može da se manifestuje samo kao lepota i da se nikada nešto drugo nije moglo desiti što nije bilo lepo. Koliko god neka druga sećanja u znaku Raka, u znaku predaka govorila da je nešto bilo drugačije, ovaj kanal zna šta je jedino moglo da se desi i šta se uvek događa i to je jedna božanstvena ravan postojanja.

Kada su ova dva principa Jupitera i Venere u balansu, kada uspostave kruženje, prirodno se uspostavlja kategorija Neptuna. Neptun je egzaltiran i počinje da se razvija u duši natusa, da se rađa kao njegova realnost na 21. stepenu Vodolije i to je mesto njegovog kanala. Ovakav Neptun nije više iluzija i zasnovan je na jedinoj istini da je uvek postojala samo lepota koju natus možda nije uvek razumeo, ali u ovom stanju svesti vrlo jasno razume. U ovom kanalu čistote svog postojanja vrlo jasno vidi i vrlo mu je jasno da je to jedina stvar, a sve ostale stvari se gube i menjaju. Tada čovek počinje da razvija određene kanale, određene sposobnosti isceljivanja i oživljavanja. Ako pogledamo od samog stepena Neptuna 108 stepeni ka drugoj strani, dobićemo 9. stepen Blizanaca gde je mesto egzaltacije Hirona. Naša duša prorodno sadrži ovu sposobnost isceljivanja o kojoj govori Hiron i da bi čovek to oživeo neophodno je da probudi taj nivo znanja koji ide iz njegovog Meseca, odnosno iz njegovog znaka Raka. Svi ovi potencijali su izraženi unutar nas, čovek može probuditi ovaj nivo Hirona na isti način kao što je u prethodnom krugu probudio odnos Venere i Jupitera. Ljudi koji imaju dar da isceljuju ili da nekome prenesu život morali su u jednom trenutku videti koliko je život dobar, koliko je istina lepa, koliko je lepota uvek znak istinitog. Oni su morali da spoje bar na jedan trenutak ili kroz jedan kanal ove dve suprotnosti, jer samo se tada rađa dar, pa čovek jednostavno mora da spoji Veneru sa Jupiterom.

Ovde je pored Jupitera koji živi u centru duše sad otkriven i Neptun, a da bi Neptun mogao da nastane Jupiter je morao da napravi vezu sa Venerom, a njihov međusobni odnos daje jedan novi svet. Znamo da je mitološki Neptun bio brat Jupiteru, to su Zevs i Posejdon i sada oni zajedno mogu da traže svog trećeg brata. Oni ga nalaze na 108 stepeni od jednog i od drugog, a to je mesto koje se nalazi na 3º Škorpiona za koje znamo kao mesto gde je Mesec u padu i Pluton u egzaltaciji.

Ovo je tačka u kojoj se sva tri brata koja su vezani za tri tipa vode, tri dela eteričnog svemira povezuju i potpuno se pronalaze. Ovo je pozicija koja je srodna vremenu u kojem smo (2013 god), jer Jupiter i Neptun će posle dugog vremena biti u vrlo posebnom trigonu gde je Neptun u svom znaku, a Jupiter u egzaltaciji. Saturn će biti kod same egzaltacije Plutona, dok će sam Pluton da formira aspekt sa ove tri planete dajući konfiguraciju Zmaja. Tri nivoa udružena zajedno otvaraju novu perspektivu i novi nivo znanja, svesti i mogućnosti kanalisanja koje jedan čovek ima unutar sebe. Kada čovek pronađe svoj 3. stepen Škorpiona, on mora da je dotle veoma čist, zato što je ovo mesto gde se Mesec kao ljudska duša spaja sa dušom planete Zemlje. Duša planete zemlje je Pluton i to što je čovek vidi kao podzemni svet, to je način razumevanja njegovog šireg entiteta, ali Pluton je duša i Mesec planete Zemlje. Pluton je jezgro, srž same planete Zemlje i tačke 3 Bika i 3 Škorpiona su osnovno mesto spajanja lične duše čoveka, koja živi na površini Zemlje sa dušom same planete Zemlje. Da bi čovek zaista oživeo svoju pravu prirodu u jednom trenutku mora da se spoji sa dušom planete Zemlje, sa tim jezgrom Zemlje odakle ide ogromna energija. Upravo ta energija ima sposobnost faktičkog menjanja prošlosti i faktičke izmene svih drugih stvari, jer smo preko jezgra Zemlje povezani sa kretanjem oko centra Sunca i oko centra Galaksije zajedno sa Sunčevim sistemom. Naša ulaznica za kosmički brod ide upravo preko jezgra Zemlje, naš ulazak na nebo ide preko jezgra Zemlje, naše nebo ide kroz jezgro Zemlje. Uvek trebamo znati da 12. kuća koja govori o našem kanalu ne predstavlja na nivou fiziologije čoveka teme glave, već predstavlja stopala i čovek je za svoju 12. kuću konektovan stopalima. Tim stopalima ide kroz Zemlju, ta Zemlja ga povezuje sa jezgrom i nadalje iz jezgra ostvaruje vezu sa Kosmosom. Prolazak do Kosmosa ide kroz jezgro, u tome je cela tajna života. Sva iskustva koja duša ima u znaku Raka doživljavaju svoj vrhunac kada ona uspeva da se poveže sa samom planetom Zemljom, kada počinje da funkcioniše kao ona, kada se poveže sa tim životom, jer planeta Zemlja je živo biće, ona je potpuno živa i stvarna i Pluton je kanal za to, prolaz do toga. Svaka od ovih transcedentnih planeta je korak koji nas približava ka tome da vibraciju svog doma pronađemo u kosmičkom domu za koji je ulaznica povezanost sa samom planetom, sa centrom same planete koji je unutar tog jezgra. Ako pogledamo karte kada su otkriveni Uran, Neptun i Pluton videćemo da se u svima Mesec nalazi u znaku Škorpiona, što ukazuje da je duša planete Zemlje vezana za jezgro i izražena je kroz prirodu Plutona.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera

Sve što volimo, što nas čini srećnima, svu lepotu koju naše oko i duša prepoznaju kao takvu i sve ka čemu težimo skriveno je u našoj Veneri.

Saznaj više

Priroda znaka Ribe (četvrti deo)

Drugi dekanat od 10. do 20. stepena je Jupiterov dekanat i u osnovi je najudobniji deo Riba, jer je Jupiter u sedištu u ovom znaku. Ovde imamo najčistiji deo od Riba uz potencijalnu najbolju mogućnost da osoba ostvari jupiterovske snove, da ostvari velike stvari u svom životu.

Saznaj više