Znak Ribe je kao okean. Kada neko pogleda može imati utisak da ga okean deli od drugog kopna, ili možda okean njega spaja sa drugim kopnom, i to je razlika u stanju svesti.

Ribe zapravo predstavljaju tkanje naše svesti i ako bismo u svom životu uspeli da napravimo harmoničnu potku između ovih činioca koji su vezani za Ribe, dobili bismo savršen materjal za provodljivost našeg višeg ja. To je ono na čemu inače svesno ili nesvesno stalno radimo, jer jedina stvar koja će na kraju ostati od nas je to polje 12 i ono što smo živeli u 12. kući, da li smo se plašili ili smo bili relaksirani, jer ovaj znak u svojoj pravoj formi je potpuno relaksiran. Osobina ovog znaka je da bude potpuno prepušten u svemu i to se dobija samo uz tu nebesku veru, ali je i toliko osetljiv, da je dovoljno da vrlo malo izgubi poverenje i da više ne bude takav. Dovoljno je da samo malo počne da misli, da samo malo uključi Merkura i čovek se ovde automatski izgubi i onda da bi se smirio počinje da koristi sve Neptunove proizvode kao što su alkohol, narkotici, lekovi, cigarete itd. Koristeći narkotike čovek kanališe Neptuna, ali se tada ne uhvati za Vodoliju, nego za nivo nekog pretka dokle god sama fiziologija nije spremna da se otvori ka nečemu višem. Ovde se kanal otvori samo ka onome što fiziologija može da prati i čovek kroz ove opijate želi da se opusti ulazeći u onaj mirniji deo gde su preci, jer oni su svi mirniji i čovek se sa njima povezuje. To što na taj način na nekom drugom nivou to oštećuje njegov život je posve drugo pitanje, ali on se na ovaj način ipak povezuje. Ono što još uvek ne vidimo je odakle je Ribama ta potreba da ulaze u sve spiritualne stvari ili u sva polja opijata, zavisnosti i svih ostalih stvari koje ih čine takvim.

Mitološki, postoji riba koja je majka ovim dvema ribama, a to je Južna riba izražena u zvezdi Fomalhaut koja se trenutno nalazi na 3° Riba i predstavljena je ribom koja leži na dnu okeana otvorenih usta i prima vodu iz krčaga Vodolije. Ona je direktni kanal za svu spiritualnost, ona je majka Ribama i osnova od koje one nastaju, drugim rečima dublja priroda Riba je u tome da čovek bude kanal za Vodoliju ili da bude kanal za neki opijat ukoliko se razočarao. Kada čovek počne da pije, puši ili da koristi neki narkotik, u prvom trenutku mora da bude nečim nezadovoljan i mora da želi nešto drugo da postigne, nije sretan i hteo bi da bude bolji. Ali, Ribe su načinjene za sreću i nisu zamišljene za iskustvo nezadovoljstva i ovde se može kod svake osobe mnogo toga u toj mreži nakupiti a to nije samo jedna mreža, ovde imamo prisutnih više faktora. 

Ako pogledamo šta je sve od Riba napravljeno, to je najkompleksniji znak. Ovde imamo 3 vladara: Jupitera, Neptuna i Hirona, ali i Veneru kojoj znak Ribe teži u svom najvišem delu. To su sve faktori zbog kojih čovek na jednom polju može imati problem koji ga može povesti i spustiti u tačku bola, jer ovde se veoma lako doživljava bol. Sa druge strane, ako se pronađe samo jedan kanal za kontakt sa svojim višim ja, čovek se menja. On sebe dobrovoljno baca ovde, menja se i propušta svoje više, kosmičko ja, ali u to mora verovati, mora verovati da postoji njegova viša vrednost.

Znak Ribe je kao okean. Kada neko pogleda može imati utisak da ga okean deli od drugog kopna, ili možda okean njega spaja sa drugim kopnom, i to je razlika u stanju svesti. Neko će primetiti da ga neka stvar deli i tada su Ribe problem, tada doživljava depresiju jer mu je voljena osoba otišla ili šta god, kada osoba nađe da je nešto deli tada je ovo polje hladno i teško. Može pronaći da ga zapravo to spaja, a kada je to pronašao on kroz Ribe može šapnuti i biti već u onom drugom svetu. Svaka molitva se kroz ovaj kanal ostvaruje i to nije ono što nas odvaja, naprotiv, to je ono što nas spaja i stvara mogućnost da kroz ovaj unutrašnji potez ne samo da se spojimo sa tim, nego i da popravimo. Šta bi bilo kada bi se sada spojili sa osobom za koju mislite da je ona prava? U najvećem broju slučajeva došlo bi do toga da Vodolija i ta osoba ne mogu da se spoje, da ćete imati problem, da će doći do eksplozije i da niste spremni za to, zato što su takvi kodovi, takva su sećanja. Ali, mi imamo sjajnu mogućnost da stvari izmenimo, baš zbog ovog osećaja da smo negde razdvojeni od nečega, jer cela budućnost se dešava u ovom znaku i ko uđe u ovo polje može da je izmeni. Zato je ovo polje spiritualnog rada, tu se sve stvari događaju i tu je vrlo važno stanje svesti i ako je čovek uspeo da napravi kontakt sa tom svojom tišinom, ako se čovek ne oseća usamljeno kada je sam, već tada uspostavlja sjajnu komunikaciju i sjajnu mrežu sa sobom, a na suptilnom nivou sa svima drugima. Ovo omogućava da nam život bude kvalitetan i sjajan, znak Ribe je znak koji prenosi svest i praktična vrednost te svesti je izražena u Hironu koji može da leči, isceli i popravi bilo koju stvar koju imamo zapisanu kao sećanje koje je problematično. Ovo je polje sa kojim smo stalno povezani, jer svaki dan moramo da spavamo i svaki ulazak u san je 12. kuća, ali istovremeno, ovo je polje koje je najmanje vezano za čoveka. 

Uvek imajte na umu da ovo polje od nas traži da zaboravimo svaki dan ono što smo mislili da jesmo i da jedan broj sati provedemo u sasvim drugom svetu. Obećanje koje nudi znak Ribe je obećanje o pronalaženju svoje srodne duše i to je rezultat na kraju samog putešestvija kroz ovaj znak. Da bi čovek pronašao svoju srodnu dušu neophodno je da je prethodno napravio svoju unutrašnju infrastrukturu koja može to da živi, jer čoveku se samo čini da bi mogao, ali vrlo lako dolazi do odbijanja i do nespremnosti. Čovek ne može to da živi ako nije bitno promenjen, tek na kraju ovo biva kruna u kojoj su dve stvari spojene.

Zbog toga je ovaj znak u kojem je Merkur u padu a vladari su stepenovima egzaltacije i padova međusobno spojeni sa po 36 stepeni, a 3 i 6 se odnosi na znake Blizanci i Devica koji su Merkurovi, gde je jedan muški a drugi je ženski. Ovaj znak nam nudi mogućnost da spojimo sebe sa svojom srodnom dušom i tada smo celi iz ugla Riba, bez toga čovek ima osećaj da mu neko nedostaje. Sa pravim kontaktom sa znakom Ribe, svojoj voljenoj osobi nećete reći da vam je nedostajala ako je niste videli neko vreme, jer ako ste imali taj osećaj, znači da ste smrtni. Ali, ako ste imali osećaj da je stalno bila sa vama, to znači da vam nije nedostajala, ona je bila stalno sa vama i srećni ste što je ona tu, ali ste bili srećni i pre, jer ste uvek srećni i to je ono što traže Ribe. Ako postoji opasnost da vam ona nedostaje, jednog dana će stvarno da vam nedostaje i zbog toga čovek tu doživljava pad, čovek jednostavno mora osećati te kontakte i kad je sasvim sam da je sa tom osobom. I ne samo sa tom osobom, nego i sa svim drugim stvarima, ali ovaj znak to nudi kao posebnu nagradu na kraju svog puta, na kraju na 27° Ribe izlazi ceo taj san. Ovaj san se ostvaruje ovim promenama u kojima smo naučili sve ove stvari: i da su Jupiter i Venera zajedno Neptun i naučili smo da isceljujemo i da smo Hiron i da smo kosmičko biće, sve smo naučili i na kraju izlazi naša srodna duša. To potpuno menja čovekov život i to je najveća nagrada koju čovek dobija kao jedno jedinstvo, jer čovek može da doživi i više stanje svesti i kosmičku svest, ali ovaj znak u svom konačnom putu traži da razvijemo budno srce i potpunu ljubav. Potpuno iskustvo toga i potpuno spajanje i zbog toga on ima tako snažne benefike izražene u sebi a toliko je daleko od običnog čoveka i toliko je neophodno ovde biti suptilan.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Venera

Sve što volimo, što nas čini srećnima, svu lepotu koju naše oko i duša prepoznaju kao takvu i sve ka čemu težimo skriveno je u našoj Veneri.

Saznaj više

Priroda znaka Ribe (četvrti deo)

Drugi dekanat od 10. do 20. stepena je Jupiterov dekanat i u osnovi je najudobniji deo Riba, jer je Jupiter u sedištu u ovom znaku. Ovde imamo najčistiji deo od Riba uz potencijalnu najbolju mogućnost da osoba ostvari jupiterovske snove, da ostvari velike stvari u svom životu.

Saznaj više