Kroz petu kuću ogleda se kreativni potencijal pre svega sopstvenog života. Ovde se skriva potencijal sagledavanja i kreiranja lepote koja nas okružuje, kao i snaga volje da se u tome istraje.

U prirodnom rasporedu kuća prva, peta i deveta kuća analogne su vatrenim znacima Ovnu, Lavu i Strelcu. To su kuće života, odatle se crpi energija, koja pojedincu (Ovan) pruža osećaj sreće (Lav) i smisla (Strelac). Uloga ovog velikog vatrenog trigona je da ispunjava život radošću, energijom, poletom i optimizmom. 

Sledeći četvrtu kuću kojom su prikazani dom i porodica u kojima se ostvaruje emotivna stabilnost, osoba kroz petu kuću iskazuje kreativnost, a svet oko sebe doživljava na jedinstven, sebi svojstven način. Ovde se ogleda zdrav ego čija dela hrabrosti hrane samopouzdanje, a energija sreće formira stabilnu psihu.Tek ovde osoba pokazuje svoju pravu prirodu. 

Kroz petu kuću ogleda se kreativni potencijal pre svega sopstvenog života. Oslikava se spremnost pojedinca da zadovolji svoje unutrašnje porive, a pre svega koliko je u stanju da održi onu dečju nevinost i iskrenost u izražavanju pa tako i sposobnost da prepozna čistu radost. Ovde se skriva potencijal sagledavanja i kreiranja lepote koja nas okružuje, kao i snaga volje da se u tome istraje. U tome učestvuje  Sunce kao prirodni vladar pete kuće upućujući da nema života bez radosti. Kada osoba zna šta je raduje, predaje se aktivnostima koje je ispunjavaju i zabavljaju raspirujući vatru života, radujući se svakom novom danu. Tada ne postoje nerešive situacije, a problemi postaju beznačajni. Onaj divni osećaj zaljubljenosti koga krasi ispunjenost, poletnost, raspoloženje, sreća, smeh i optimizam takođe je pod vladavinom pete kuće. Tada se ushićenost i milina prelivaju okolinom kao jutarnji zraci Sunca u proleće čiju čistotu i sjaj nije moguće sakriti.

Kada se kaže da su najlepša deca plod ljubavi, zapravo se misli na stvaralački domet u obliku nežnog dečjeg lica koji postaje centar sveta zauvek. Uživajući u ljubavi, radujući se kontaktu, ljubeći iskreno nastaje novi život iz strasti. Ispunjenost i ljubav kojom ste zaraženi prelazi u trajno stanje i prioritet, te su sva deca predstavljena petom kućom.

Veliki utrošak energije, takmičarskog duha i ekspanzivnosti idealno je za sportske aktivnosti koje se takođe posmatraju iz ove perspektive, kao i potreba za isticanjem, nastupom i generalno pažnjom koja se privlači na sportskim terenima. Ovde se mogu svrstati i sve društvene igre, hobi, kao i igre na sreću koje podrazumevaju određeni rizik, što na nekom širem nivou predstavlja berza i berzanske špekulacije.

Ličnosti koje ostavljaju snažan utisak, čiji je nastup često dramatičan, koji teže preterivanju skrećući pažnju na sebe gde god da se pojave najčešće imaju jaku petu kuću. Oni vole slavlja, izlaske, druženje, a najviše da sami budu u centru pažnje pa su tako često veoma dobri organizatori takvih skupova. 

Aktivirana tranzitima u horoskopu pojedinca, budi potrebu za neobičnim, nekada i neočekivanim aktivnostima koje su godinama kao skrivene želje tinjale da bi konačno došlo vreme za njihovu realizaciju. Neispunjene želje iz detinjstva postaju aktuelne pa se tako može desiti da vam se muž ili momak pojavi sa novim modelom motora ili automobila, da vam devojka podetinji ili upiše kurs slikarstva, prijavi se za modela, da neplanirano postanete roditelji ili da se do ušiju zaljubite. Svako to iskustvo zapravo je ogledalo dečije duše čiji se svet vrti oko želja i životne radosti koja ima potrebu da se manifestuje.

Podeli ovaj članak:

Povezani članci

Mesec i odrastanje

Dva najuzbudljivija otkrića u mom radu kao astrologa konsultanta desila su mi se pre nekoliko godina. Najpre sam uočila da se znakovi zodijaka u potpunosti podudaraju sa razdobljima razvoja u ranom detinjstvu!
Drugo moje otkriće je zapažanje da progresivni Mesec, po znacima i u aspektima, odslikava teme povezane sa ranim razvojem u detinjstvu.

Saznaj više

Sex and the City

Kada su tvorci serije „Sex and The City“ odabrali 6. jun, 1998. godine za premijeru tj. za prikazivanje pilot epizode, da li su znali da je Nebo ustvari „odabralo“ ovaj trenutak?

Saznaj više

Ime – energija koja budi potencijale

Svako ime je u simbolici određene planete, često i kombinacije planeta, pa se imenom upravo naglašava uticaj tih planeta, pozicije u znaku, kući i aspektima, odnosno sve u simbolici tih planeta je primarno i dominantno u životu natusa.

Saznaj više