U subotu,  01. oktobra 2011. godine,  u okviru organizacije knjižare 'Ladybug' i Gordane Varge - astrologa iz Čikaga,  Lea i Aleksandar su predstavili knjige 'Naučna astrologija' i 'Odiseja 2012' i održali svoja dva predavanja pred lokalnom publikom. Na ovom predavanju je bila i Joan Kellogg,  čikaški astrolog i koautorka knjige 'Naučna astrologija'.

Sastanak UAC (United Astrology Conference) upravnog odbora u New Orleansu protekao je u ritmu kreativnih ideja za organizaciju ove svetski najveće astrološke konferencije,  koja se organizuje svake četvrte godine. Naime,  sledeća konferencija će biti održana u New Orleansu od 24. do 29. maja 2012. godine,  a Kepler Institut i ovoga puta učestvuje u organizaciji otvaranja konferencije,  kao i u projektu snimanja,  arhiviranja i prodaje svih predavanja koja se na ovoj konferenciji održavaju. U tom smislu oformljen je i poseban tim od 8 članova - studenata Kepler Instituta - koji će sledeće godine zajedno sa Aleksandrom i Leom putovati u New Orleans.
Pored organizacionih projekata, tri astrologa iz Srbije će održati po dva predavanja u New Orleansu i to su: Lea i Aleksandar Imširagić,  kao i Branka Stamenković. O samom programu konferencije i predavačima, moguće je videti ovde.

Nakon ovog izuzetno korisnog vremena provedenog u Sjedinjenim Državama,  naši astrolozi su posetili Bonn,  gde je u okviru Nemačke Astrološke Asocijacije održana astrološka konferencija,  prilikom koje je inaugurisan i novi predsednik Nemačke Asocijacije Astrologa - Holger Fass.

Posetite facebook stranu sa galerijom slika sa ovog putovanja.