Ova jesen ostaće zapamćena u astrološkim analima po početku novog tipa astroloških konferencija - takozvanih iternet ili on-line konferencija. Prva konferencija takvog tipa održana je u okviru Forum On Astrology koji vodi Robert Corre iz New York-a od 01.-03. oktobra, a druga u organizaciji International Academy of Astrology održana je od 19.-21. novembra. Od domaćih astrologa na prvoj konferenciji učestvovali su Lea i Aleksandar Imširagić, dok su na drugoj konferenciji (u novembru) učestvovali Branka Stamneković i Aleksandar Imširagić.

Iako u početku privaćene kao konferencije koje nose u sebi priličnu neizvesnost, kako zbog učesnika, odnosno slušaoca konferencije, tako i zbog samih predavača i organizatora konferencije - obe ove konferencije prošle su na opšte zadovoljstvo svih prisutnih. Učesnici (posetioci) su mogli da budu prisutni na konferenciji u udobnosti svoga doma, kao i da postavljaju brojna pitanja predavačima i to ne samo tokom predavanja, već i pre i posle termina za predavanja u posebnim 'foajeima' ove internet konferencije, gde je bilo omogućeno neobavezan razgovor između predavača i posetilaca.

S druge strane - i predavači su mogli da svoja predavanja održe iz najrazličitijih delova sveta, bez obaveze da moraju da budu na određenom mestu. Sve što je potrebno je pojaviti se on-line u određenom terminu, pa su tako Lea i Aleksandar svoja predavanja na prvoj on-line konferenciji održali iz Rio de Janeira dok su bili na putovanju u Brazilu u vezi jedne sasvim druge konferencije koja se tamo održavala, a svoje predavanje na drugoj (novembarskoj) on-line konferenciji Aleksandar je održao iz Ljubljane, odmah nakon redovnih predavanja koja je u okviru svog seminara tamo imao.

Ovaj uzbudljiv i inovativan stil komunikacije sa astrolozima, ljubiteljima i studentima astrologije širom sveta prošao je sa izuzetnim uspehom bar kada su naši astrolozi u pitanju - a jedan od najboljih pokazatelja su i reakcije organizatora na poslednje predavenje koje je Aleksandar održao 21. novembra u okviru 'Breaking Down The Borders' konferencije:

'...I want to take a moment to personally thank you so much for being part of the success that was BDTB. You were one of the few European representatives that we had and you did Europe proud. I have had great feedback from your lecture too and that’s part of what made this conference so special...'

Svi zainteresovani za predavanja sa ove konferencije mogu ih naruciti preko oficijalnog sajta ove on-line konferencije: http://www.astrologyconference.org